Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@19:06:52 GMT

۳۰۰۰ کاربر اینستا در تله تبهکاران مجازی/

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۹۵۶۱

۳۰۰۰ کاربر اینستا در تله تبهکاران مجازی/

آفتاب‌‌نیوز :

چند وقتی است که کارشان را شروع کرده‌اند. به چند هزار حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام، دسترسی پیدا کردند. پیام ارسال کردند و توانستند از مخاطبان افراد مختلف به‌صورت آنلاین پول دریافت کنند. همه این فعالیت‌ها از سوی یک باند شش نفره رخ داد. مجرمان در مجموع بیش از پنجاه میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که ۳ هزار شاکی نیز در این پرونده وجود دارد.

از چند وقت قبل چند صد نفر از مردم تهران به پلیس فتای پایتخت مراجعه کردند. آن‌ها از دسترسی غیرمجاز به حساب کاربریشان در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام خبر دادند. بلافاصله مراتب به‌صورت ویژه در دستور کار پلیس فتای پایتخت قرار گرفت.

در تحقیقات از این شاکی‌ها مشخص شد که حساب‌های کاربری آن‌ها مورد هجوم افراد ناشناس قرار گرفته و سوءاستفاده شده است. به‌طوری که در قسمت پیام‌ها از مخاطبان و دنبال‌کنندگانشان درخواست واریز پول کرده‌اند. در برخی موارد مبالغی هم واریز شده بود.

روایت شاکیان
یکی از شاکیان در این باره گفت: «چند روز پیش پسرم با من تماس گرفت و گفت این چه پستی است که در اینستاگرام گذاشتی. من که اصلا به پیج خود سر نزده بودم، خیلی تعجب کردم. بلافاصله به پیجم در اینستاگرام مراجعه کردم و متوجه شدم که پسوردم تغییر کرده است. دیگرکاری از دستم بر نمی‌آمد. سعی کردم هر طور است دوباره وارد پیجم شوم. در همان فاصله یکی دیگر از بستگانم با من تماس گرفت و گفت که از طرف من برایش پیامی ارسال شده و درخواست پول کرده‌اند. او هم به موضوع مشکوک شده و با من تماس گرفته بود. بلافاصله به هر طریقی بود وارد پیجم شدم و به همه اعلام کردم پیجم را هک کرده‌اند. اگر کمی دیرتر این کار را می‌کردم مشخص نبود که افراد ناشناس از چند نفر از فالوورهایم درخواست پول می‌کردند.»

اکثر قربانیان ما افرادی بودند که از رمز‌های ساده و قابل حدس نظیر شماره تلفن همراه‌شان استفاده می‌کردند. به‌راحتی پیج آن‌ها را هک کرده و از طریق پیج‌شان به دوستان و آشناهایشان پیام ارسال می‌کردیم. در بیشتر مواقع نیز می‌توانستیم به‌صورت فوری پول دریافت کنیم

یکی دیگر از شاکیان نیز در این باره توضیح داد: «وقتی پیج من هک شد، متوجه شدم که از یکی از دوستانم مبلغی پول گرفته‌اند. آن‌ها از پیج من به دوستم پیام داده و درخواست فوری پول کرده بودند. او هم بلافاصله مبلغ یک میلیون تومان واریز کرده بود. وقتی موضوع را به من گفت خیلی تعجب کردم و فهمیدم که پیجم مورد هجوم افراد ناشناس قرار گرفته است.»

اعتراف به جرم
با اعلام این شکایت‌ها که تعداد آن‌ها هر روز بیشتر می‌شد، کارشناسان پلیس فتای تهران بزرگ اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند. آن‌ها با بررسی‌های فنی و سایبری موفق شدند ردپای مجرمان را در فضای مجازی و حقیقی شناسایی کنند. پس از تشریفات قضائی اعضای اصلی این باند که شش نفر بودند در یک عملیات غافلگیرانه در سه نقطه خارج تهران به‌صورت همزمان دستگیر و به پلیس فتای پایتخت منتقل شدند. تاکنون در بررسی‌های اولیه حدود ۷۰۰ پرونده مفتوح در تهران بزرگ شناسایی شده است.

مجرمان پس از حضور در پلیس فتا با خیال اینکه ردی از خود بر جای نگذاشته‌اند، همه چیز را انکار می‌کردند. آن‌ها پس از مشاهده ادله دیجیتال جمع‌آوری شده توسط پلیس به جرم خود اقرار کردند. در اظهارات اولیه، متهمان به دسترسی غیرمجاز به صفحات بیش از ۳ هزار نفر از کاربران اینستاگرام در کشور اعتراف کردند. آن‌ها گفتند: «اکثر قربانیان ما افرادی بودند که از رمز‌های ساده و قابل حدس نظیر شماره تلفن همراه‌شان استفاده می‌کردند. به‌راحتی پیج آن‌ها را هک کرده و از طریق پیج‌شان به دوستان و آشناهایشان پیام ارسال می‌کردیم. در بیشتر مواقع نیز می‌توانستیم به‌صورت فوری پول دریافت کنیم.»

با اعترافت متهمان آن‌ها با قرار قانونی روانه زندان شدند و بررسی‌های تکمیلی در حال انجام است.

توصیه پلیسی
سرتیپ پاسدار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به لزوم فعال‌سازی تایید هویت دومرحله‌ای برای حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی به شهروندان توصیه کرد: «در هنگام فعالیت در شبکه‌های اجتماعی تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را رعایت و از در اختیار گذاشتن اطلاعات حساب کاربری خود به دیگران خودداری کنند. همچنین در صورتی که پیامی در شبکه‌های اجتماعی از سوی دوستان یا آشنایان‌تان مبنی بر درخواست واریز پول دریافت کردید حتما از طرق دیگر نظیر برقراری تماس تلفنی صحت محتوای پیام ارسالی را قبل از واریز پول احراز کنید. در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارش‌های مردمی یا طی تماس با شماره تلفن ۱۱۰ با ما در میان بگذارند.»

منبع: شهروند

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی پلیس فتا شبکه های اجتماعی پول دریافت پیام ارسال پلیس فتای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمیل‌ها کدام ویژگی‌های شخصیتی را افشا می‌کنند؟

ایتنا - ایمیل یکی از ابزارهای تکنولوژیک مدرن است که زندگی بسیاری را تسهیل کرده است. این فناوری با توجه به ویژگی‌ها و مزایایی که دارد، با وجود سادگی، می‌تواند چیزهای زیادی را در مورد شخصیت کاربر آشکار کند.
ایمیل یکی از ابزارهای تکنولوژیک مدرن است که زندگی بسیاری را تسهیل کرده است. این فناوری با توجه به ویژگی‌ها و مزایایی که دارد، با وجود سادگی، می‌تواند چیزهای زیادی را در مورد شخصیت کاربر آشکار کند.

صدها یا هزاران پیام خوانده نشده در صندوق ورودی، و ناتوانی در تشخیص پیام‌های مهم و ناخواسته، می‌تواند ماهیت شخصیت کاربر را آشکار کند.

در حالی که به گفته بسیاری از کارشناسان روانشناسی، افرادی که به محض دریافت هشدار به ایمیل پاسخ می‌دهند و همیشه یک صندوق ورودی تمیز و بدون پیام خوانده نشده دارند، ویژگی‌های شخصیتی خاصی دارند.

    قاتل صندوق ورودی!
این اصطلاح به شخصی اطلاق می‌شود که ایمیل جدیدی را در صندوق ورودی خود می‌بیند و بلافاصله برای خواندن آن اقدام می‌کند، در صورت لزوم، پاسخی را ارسال می‌کند و سپس آن را حذف می‌کند، یا آن را در یک پوشه خاص بایگانی می‌کند و البته تعداد ایمیل‌های خودش حدود صفر است.

دور بودن از صندوق پستی برای مدت طولانی، آنها را بسیار تحت فشار قرار می‌دهد. زیرا وقتی با انبوهی از پیام‌های خوانده نشده مواجه می‌شود مضطرب می‌شوند، در حالی که نگه‌داشتن یک صندوق پستی سازمان‌یافته، این اضطراب را کاهش می‌دهد و این دسته از کاربران از اینکه هیچ ایمیل خوانده نشده‌ای در انتظار آنها نیست، آرامش دارند.
  محافظ پیام
دسته دیگری نیز هستند که چند ایمیل خوانده نشده در صندوق ورودی خود دارند، اما به ندرت یک پیام را پس از خواندن آن حذف می‌کنند و اساساً، ذخیره ایمیل راهی برای خودفریبی است چرا که فکر می‌کنند می‌توانند همه آنها را پردازش کنند.

از منظر روانشناسی، برای این نوع رفتار اصطلاحا پس‌اندازی، توضیحاتی ممکن است وجود داشته باشد که یکی از آنها به تعویق انداختن رسیدگی به آنهاست. این دسته از افراد ایمیل‌های خوانده شده و خوانده نشده را ذخیره می‌کنند، با این ایده که در نهایت به آنها رسیدگی خواهند کرد.

جالب است بدانید که این دسته از کاربران، نه تنها در ایمیل‌هایشان، بلکه در کارهای روزمره خود در محل کار و خانه هم، فهرستی طولانی از کارهایی دارند که به تعویق افتاده‌اند.

    نادان
نگه داشتن صدها یا هزاران ایمیل خوانده نشده در صندوق ورودی شما لزوماً برای یک فرد غفلت کننده رفتار مشکل زا نیست بلکه نخواندن ایمیل‌ها می‌تواند نشان‌دهنده استرس یا عدم مشارکت کاربر باشد.

از طرف دیگر، ممکن است به این معنی باشد که شما ممکن است یک اسنوب ایمیل باشید. این دسته گاهی ایمیل‌ها را می‌خواند، گاهی نمی‌خواند، گاهی حذف می‌کند و گاهی حذف نمی‌کند.

یک نظریه روانشناسی می‌گوید که این نوع افراد در واقع می‌توانند در میان باهوش‌ترین‌ها قرار بگیرند، آنها می‌توانند موارد مهم را اولویت‌بندی کنند و بقیه را رها کنند، بدون اینکه حتی یک ثانیه از زمان خود را برای حذف و سازماندهی آن هدر دهند، روی آن کلیک نمی‌کنند آن‌ها برای پاسخ دادن به چیزی با اهمیت واقعی حرکت می‌کنند.

روانشناسی نشان می‌دهد که این افراد آرام هستند، به راحتی درگیر استرس نمی‌شوند، می‌توانند چیزها را به خوبی طبفه‌بندی کنند و می‌دانند که صرف کردن زمان زیاد برای سازماندهی ایمیل‌ها، به هیچ وجه در امور مهم زندگی به آنها کمک نمی‌کند. 

دیگر خبرها

  • فیشینگ حرفه‌ای در عظیمیه کرج دستگیر شد
  • هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی
  • دستگیری عامل انتشار محتوای نامتعارف در فضای مجازی در رشت
  • ایمیل‌ها کدام ویژگی‌های شخصیتی را افشا می‌کنند؟
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است